Amazon salgsrekord udløser klager og strejker

Amazon salgsrekord udløser klager og strejker 3

af Jørgen Madsen

Amazon…

Verdens største handelsvirksomhed på internettet, Amazon, brød en rekord i forrige uge med mere end 100 millioner solgte produkter på Amazon Prime Day, men resulterede også i strejker, der bredte sig ud over Europa. Amazon Prime Day medførte en stigning i sundheds- og sikkerhedsklager fra udmattede arbejdere, som omfattede mavekramper, manglende adgang til vand og tid til at gå på toilettet, forstuvninger og muskelskader.
Prime Day er Amazons største globale shoppingbegivenhed, der startede den 16. juli 2018.
Læs mere på Wired (eng.):

Google planlægger en censureret version af sin søgemaskine i Kina

En kommende udgave af Googles søgemaskine i Kina vil blackliste websites og søgeord om menneskerettigheder, demokrati, religion og fredelig protest, skriver The Intercept. Det planlagte træk repræsenterer et dramatisk skifte i Googles politik i forhold til Kina og vil markere, at internetgiganten er på vej til at genoptage sin søgemaskine for første gang i 10 år i Kina.
Googles søgetjeneste kan i øjeblikket ikke nås af de fleste internetbrugere i Kina, fordi den er blokeret af landets såkaldte Great Firewall. Appen Google bygger for Kina vil overholde landets strenge censurlovgivning, der begrænser adgangen til indhold, som Xi Jinping’s regime anser for ugunstigt.

Den kinesiske regering blokerer information på internettet om politiske modstandere, ytringsfrihed, sex, nyheder og akademiske studier. Det forbyder websteder om massakren i 1989 fra Den Himmelske Freds Plads og henvisninger til “antikommunisme” og “dissidenter”. Omtale af bøger, der skildrer autoritære regeringer negativt, som George Orwells 1984 og Animal Farm, er forbudt på Weibo, en kinesisk socialmedie internet side. Landet censurerer også populære vestlige sociale medier som Instagram, Facebook og Twitter, samt amerikanske nyhedsorganisationer som New York Times og Wall Street Journal.
Læs mere på The Intercept (eng.)

Kunstig intelligens kan forudsige personlighed ud fra øjenbevægelser

I et fælles projekt mellem University of South Australia og Universität Stuttgart overvågede et kunstigt intelligensspor øjenbevægelser hos 42 menneskelige deltagere ved hjælp af et video-baseret øjenspor. Forskerne krydsede derefter resultaterne med regelmæssige, veletablerede spørgeskemaer.

Ifølge undersøgelsen er dette første gang øjenbevægelser er blevet brugt til at identificere personlighedstræk, hvilket er interessant i sig selv – men slutmålet, ifølge Tobias Loetscher fra University of South Australia, er at forbedre menneske-maskin-interaktioner på et tidspunkt i fremtiden.

“Folk søger altid forbedrede, personlige tjenester,” forklarede han. “Men robotter og computere i dag er ikke socialt bevidste, så de kan ikke tilpasse sig ikke-verbale tegn. “Forskningen giver mulighed for at udvikle robotter og computere, så de kan blive mere naturlige og bedre til at fortolke menneskelige sociale signaler.”

I fremtiden vil robotterne kunne vurdere os på vores forfærdelige personligheder, inden de afvikler os.
Læs mere på University of South Australia (eng.)