Fuldautomatisk oversættelsesteknologi lader vente på sig

I en globaliseret verden hvor der handles, forskes og udveksles ideer på kryds og tværs, er der mere end nogensinde brug for oversættelser. Det har sat gang i forskningen inden for oversættelsesteknologi, som sprinter derudaf. Der er dog hurdler, der forstyrrer løbet.

”Kan du fortælle mig, hvor jeg finder terminal 2?” spørger jeg den kinesiske lufthavnsmedarbejder i Shanghai. Jeg skal videre til Osaka i Japan, og kan ikke finde noget skilt. Han giver tegn til mig om at vente, og taler ind i sin mobils mikrofon på kinesisk. Et øjeblik efter viser han mig svaret på engelsk skrift. Jeg skal op ad rulletrappen og til venstre.


Log ind for at se artiklen eller tilmeld dig og få techst gratis i 30 dage

Log ind for at se artiklen eller tilmeld dig og få techst gratis i 30 dage

Denne uge:

Fuldautomatisk oversættelsesteknologi lader vente på sig

I en globaliseret verden hvor der handles, forskes og udveksles ideer på kryds og tværs, er der mere end nogensinde brug for oversættelser. Det har sat gang i forskningen inden for oversættelsesteknologi, som sprinter derudaf. Der er dog hurdler, der forstyrrer løbet.

”Kan du fortælle mig, hvor jeg finder terminal 2?” spørger jeg den kinesiske lufthavnsmedarbejder i Shanghai. Jeg skal videre til Osaka i Japan, og kan ikke finde noget skilt. Han giver tegn til mig om at vente, og taler ind i sin mobils mikrofon på kinesisk. Et øjeblik efter viser han mig svaret på engelsk skrift. Jeg skal op ad rulletrappen og til venstre.


Log ind for at se artiklen eller tilmeld dig og få techst gratis i 30 dage

Log ind for at se artiklen eller tilmeld dig og få techst gratis i 30 dage

Log ind

Opret kundekonto

Dine personlige data vil blive anvendt til at understøtte din brugeroplevelse,, til at administrere adgang til din konto, og til andre formål, som er beskrevet i vores persondatapolitik.

Ja tak, jeg vil gerne have et gratis prøveabonnement og adgang til alle artikler

Enkelt abonnement


Abonnement

30 dages gratis prøveperiode. Herefter 49,00 DKK per måned. Dit abonnement bliver fornyet automatisk, når prøveperioden udløber. Du kan opsige abonnementet når du vil.

30 dages gratis prøveperiode. Herefter 49,00 DKK per måned

Varenummer (SKU): 40000 Varekategori:

Gruppeabonnement


Gruppeabonnement

Dit abonnement bliver fornyet automatisk, når prøveperioden udløber. Du kan opsige abonnementet når du vil.

30 dages gratis prøveperiode. Herefter Fra: 39,00 DKK per måned per medlem

Fra 5102550
Clear

Gruppemedlemmer:

Varenummer (SKU): 30000 Varekategori:

Gavekort


Tilbud

Gavekort

Gavekortet modtages som kode via e-mail og kan frit gives væk. Den første måned er stadig gratis ved brug af gavekort.

90,00 DKK120,00 DKK

3 måneder4 måneder
Ryd

Varenummer (SKU): N/A Varekategori: