Nyt robotmedie vil udkomme i 409 byer
Algoritmer skriver artikler om huse til salg, ledige jobs, lokale tilbud og sport til byer, som føler sig forladt af de store medier. Det er robotjournalistik, medgiver direktør i VORES Mediehus, der er blevet etableret her i 2020 og som vil levere hyperlokale nyheder til selv mindre byer i hele Danmark. Det skriver fagbladet Journalisten.

Indholdet bliver blandt andet til med data fra en stribe samarbejder. Artiklerne om bolighandel og lejeboliger bygger på samarbejde med Boliga og Akutbolig, sportsartiklerne bygger på data fra Holdsport.dk, kulturstoffet er samarbejde med Kultunaut.
Ugens tilbud, som er det mest populære stof, høster firmaet fra online tilbudsaviser hos de kæder, der har butikker i byen. Data formidles i en skabelon-artikel, der tilpasses hver enkelt by.
– Vi har haft freelancejournalister til at skrive tekster, så de data bliver nærværende for hr. og fru Jensen. Vi lægger ikke skjul på, at det er robotjournalistik. Men det skal helst ikke føles sådan, når man læser det, Søren Martin Mørch, adm. direktør i Vores Mediehus.
Pengene kommer fra annoncer. Når først skabelonerne er skrevet, er omkostningerne til robotartiklerne beskedne.
/UL
Dansk Industri vil have danskere til at diskutere ny teknologi
DI påbegynder nu en række folkehøringer over hele landet, hvor danskerne, virksomhederne og politikerne i det kommende år inviteres med til en diskussion om, hvordan fremtidens teknologi og digitale løsninger bliver til gavn for os alle.

– Den brede dialog er helt afgørende for, at danskerne kan bevare tilliden til den digitale omstilling. Uden den tillid går omstillingen i stå, og Danmark bliver et mindre konkurrencedygtigt samfund. Det vil i sidste ende gå ud over vores velstand og velfærd. Vi går simpelthen glip af de mange muligheder i digitaliseringen, hvis vi ikke i tide også tager en grundig dialog i samfundet om skyggesiderne, siger adm. direktør Lars Sandahl Sørensen.
Baggrunden for initiativet er, at gennembruddet for nye teknologier som kunstig intelligens venter lige rundt om hjørnet. Der er tale om så banebrydende teknologi, at det kan forandre vores samfund, og derfor vil DI have regeringen og Folketingets partier til at udforme en strategi for, hvordan vi får det bedste ud af ny teknologi og digital omstilling til gavn for hele samfundet.
/UL
Vil bruge droner til inspektion af altaner
De flyvende robotter kan gøre det lettere og billigere at holde altaner sikre. Det mener Teknologisk Institut, der arbejder på at udvikle en løsning, E- inspektion, hvor droner bruges til at efterse altaner.

Ideen i E-inspektion er at lave delvist automatiseret skadesregistrering og skadesovervågning af bygninger med altaner ved hjælp af droner. En drone foretager en forud programmeret flyvning ved bygningen, hvor den affotograferer bygningen med fokus på altanerne.
Data fra dronen bliver brugt til at lave en 3D-model af bygningen, hvor kunstig intelligens indtegner alle synlige skader og kategoriserer dem efter skadestype eller omfang. Derefter kan altanerne vurderes og indstilles til nærmere fysiske undersøgelser – for eksempel ved at fjerne murværk og inspicere altanens bærende elementer.
– Vi ved, at mængden af altaner i Danmark, som bør renoveres, sløjfes eller erstattes af nye, er både omfattende og stigende. Og det udgør en stadig større risikofaktor, som bygningsejere skal tage alvorligt. Men det kan være både dyrt og omfattende at skulle have en lift ud for at inspicere altaner. Vores løsning er dronebaseret, og vi arbejder pt. på at verificere data og resultaterne, så vi kan tilbyde en løsning der både er forsvarlig og samtidig lettilgængelig, siger konsulent Morten Holten Petersen, Teknologisk Institut.
Forventningen er at de første testflyvninger kan gennemføres i dette efterår
Læs mere hos Teknologisk Institut
/UL